keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ruotsalaistutkimus: Rasvaiset maitotuotteet ehkäisivät lihomista

Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan vähäinen maitorasvan saanti oli yhteydessä suurempaan vyötärölihavuuden riskiin ja runsas maitorasvan saanti pienempään riskiin. 12-vuotisessa tutkimuksessa oli mukana noin 1500 keski-ikäistä miestä.

Vähäinen maitorasvan eli esimerkiksi voin, rasvaisen maidon ja kerman käyttö oli yhteydessä 53 % suurempaan vyötärölihavuuden riskiin kuin keskimääräinen maitorasvan käyttö.

Runsas maitorasvan käyttö puolestaan oli yhteydessä 48 % pienempään vyörärölihavuuden riskiin kuin keskimääräinen maitorasvan käyttö.

Tilastomallissa otettiin huomioon myös kasvisten ja hedelmien syönti, tupakointi, alkoholin käyttö, liikunta, ikä, koulutus ja ammatti. Jo tutkimuksen alkaessa vyötärölihavat miehet suljettiin pois tutkimuksesta.

Tutkimus julkaistiin Scandinavian Journal of Primary Health Care -lehdessä. High dairy fat intake related to less central obesity: A male cohort study with 12 years’ follow-up

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti